Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena riba»Pržena skuša sa povrćem

Pržena skuša sa povrćem

ZoriZori
Guru
8792805k
Pržena skuša sa povrćem
Fotografije: Zori
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"I nama se jede skuša, ali pržena i sa povrćem, napravljena baš po ovom receptu"

Potrebni sastojci

  • skuša - 2 komada
  • luk - 1 velika glavica, crni
  • šargarepa - 1 komad
  • crvene paprike - 1 komad
  • paradajz - 1 tegla konzervisan (800g)
  • beli luk - 2 čena
  • aleva paprika
  • so
  • ulje - za prženje
  • peršun - za serviranje
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i očistite skuše. Odvojite glave, repove, peraja, podelite na filete i odvojite od kostiju. Posolite, pobiberite i ostavite sa strane filete.

Za to vreme pripremite povrće.

Oljuštite luk i šargarepu, luk isecite na krugove, šargarepu isecite na polumesec.

Očistite papriku od semenke i isecite na ivice. Čenove belog luka oljuštite i isecite na krugove.

Paradajz oljuštite i isecite na kockice. Sačuvajte sok od paradajza.

U duboki tiganj sa dnom koje se ne lepi, ispržite filete skuše sa malo ulja. Prženu ribu rasporedite na tanjire.

U istom tiganju dinstajte prvo luk, nakon toga dodajte šargarepu i paprike i kad povrće omekša dodajte paradajz sa sokom.

Začinite solju i biberom, dodajte beli luk, smanjite ringlu i ostavite da se sos krčka 15-20 minuta.

Gotovim sosom od povrća prelijte filete pržene skuše i servirajte ukrašene svežim peršunom.

Pržena skuša sa povrćem je veoma ukusna!

Ako voliš da jedeš skušu, probaj i recepte za skušu sa paradajz sosom ili odličnu skušu sa pirinčem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: