Način pripreme
Krompir treba da bude približno jednake veličine, neoljušteni i oprani tekućom vodom. Stavite ih u šerpu, prelijte vodom (voda treba da ih pokrije) i skuvajte dok ne budu gotovi, pazite da ne budu kašasti.
Kad skuvate krompir, prelijte ga hladnom vodom i ostavite da se ohlade.
Oljuštite i izgnječite. Dodajte lukom, začine, sir i kačkavalj i ponovo promešajte. Dodajte jaje i ponovo promešajte.
Od ove smese od krompira oblikujte ćuftice i prvo ih uvaljajte u brašno, a nakon toga i u jaje.
Varijante kuvanja su - u rerni ili na ringli.
Ako ste odlučili da ih pečete, pecite ih u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta ili dok ne budu gotovi.
Ako ste odlučili da ih pržite na ringli - ugrejte mast, količina masti treba da pokrije bar polovinu visine vaših ćuftica.
Veoma je važno da proverite da li se mast ugrejala, na primer sa parčetom hleba - u protvnom, ako ih stavite, a ulje nije ugrejano, raspašće se.
Pržene ćuftice stavite u tanjir sa ubrusom da se ocedi višak masti.