Način pripreme
Rerna - 190 stepeni.
Ravan pleh, obložen papirom za pečenje.
Radite mikserom ili možete mesiti hlepčiće ručno.
U posudu miksera sipajte brašno, šećer i suvi kvasac, promešajte. Dodajte so, promešajte. Napravite udubljenje i sipajte vodu, maslinovo ulje/ulje. Mutite na niskoj brzini dok ne dobijete testo, koje je meko, elastično i ne lepi se.
Ako je potrebno možete dodati još 1 supenu kašiku vode ili brašna u zavisnosti od vrste testa. Prebacite u namazanu posudu i ostavite da nadođe oko 1 sat.
Kad testo nadođe, izmerite ga na vagi /da bi vam bilo lakše/ i podelite na jednake lopte, oko 100 g jedna.
Veličina svake lopte je po želji. Oblikujte i poređajte u pleh. Odozgo napravite šaru pritiskajući nožem /spatulom na krst ili zvezdu, skoro do kraja lopte testa/. Pokrijte i ostavite da nadođe.
Namažite jajetom i pospite susamom.
Pecite na 190 stepeni dok ne dobijete lepu zlatnu koricu.