Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hleb sa medom bez mešenja

Hleb sa medom bez mešenja

Yanitsa NikolovaYanitsa Nikolova
Šef kuhinje
22874943
Hleb sa medom bez mešenja
Fotografije: Yanitsa Nikolova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
70 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
1
"Hleb sa medom, koji nije potrebno mesiti, već smao pojesti"

Potrebni sastojci

  • voda - 185 ml, mlaka
  • kvasac - 1/4 kockice
  • med - 1/2 kašike
  • brašno - oko 250 g, prosejano
  • so - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

U mlaku vodu stavite med i promešajte. U činiju prosejte brašno i dodajte kvasac.

Dodajte medenu vodu, promešajte i dodajte so. Mešajte dok ne dobijete lepljivo testo.

Preko posipajte brašno i poklopite ga na sat vremena, da naraste.

U tavu sa papirom za pečenje pažljivo prebacite testo. Možete napraviti nekoliko proreza.

Zatim pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 15-20 minuta, a zatim na 160 stepeni, još 10-15 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: