Ukusna krem čorba od karfiola sa Bešamel sosom

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacPočetnik
04/08/2018
"Karfiol, bešamel i hrskave kockice hleba "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano348
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • karfiol - 1 glavica
  • sveže mleko - 1 šolja
  • brašno - 1 kašika
  • žumanca - 1 komad
  • so - po želji
  • masac - 1 - 2 kašičice
  • biber - mleven
  • muskatni oraščić
  • sveže mleko - 1/2 šolje, za zapršku
  • hleb - 1 - 2 kriške
  • voda - za rezređivanje (ili bujon)
* merne jedinice

Način pripreme

Karfiol operite i isecite na ružice. Stavite u posoljenu vodu i kuvajte dok ne omekša. Posle ispasirajte.

U šerpu sa dnom koje se ne lepi zagrejte mleko sa razmućenim brašnom, promešajte, pa dobijeni sos dodajte karfiolu.

Razredite vodom ili bujonom - onoliko, koliko želite da čorba bude gusta. Kada proključa, dodajte maslac i začine po želji.

Napravite zapršku od umućenog jajeta i svežeg mleka.

Servirajte sa prethodno isečenim kockicama hleba , koje ste ispekli.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar