Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Parfe»Parfe s čiom i slatkom od borovnica

Parfe s čiom i slatkom od borovnica

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Parfe s čiom i slatkom od borovnica
Fotografije: Rositsa Petrova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
8
"Iskušenje danas ide u obliku efektnog i veoma svežeg deserta sa čiom i slatkom od borovnica"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • keks - 200 g, čajni
  • maslac - 100 g
  • orašasto voće - 50 g, po izboru (orasi, bademi, lešnici)
  • za krem
  • kisela pavlaka - 800 g
  • čia - 2 - 3 kašike
  • šećer - 6 kašika
  • slatko od borovnica - 4 kašike
  • želatin - 2 kesice po 10 g
  • kora limuna - kora 1/3 limuna
  • za ukras
  • menta - sveža
  • borovnice - sveže
* merne jedinice

Način pripreme

Izaberite keks po vašem ukusu. Jedini uslov je da se mrvi. Sameljite ga u blenderu na fine mrvice. Orašasto voće isecite na krupne parčiće. Istopite maslac.

U kalup sa ivicom koja se skida (20 cm) stavite mleveni keks, orašasto voće, jagode i maslac. Promešajte i oblikujte koru, pritiskajući kašikom. Stavite u frižider na 30 minuta.

Pomešajte 400 g kisele pavlake sa 4 kašike šećera, 2-3 kašike čie i koru limuna. Promešajte i ostavite 30 minuta.

Natopite 1 kesicu želatina u 50 ml hladne vode. Nakon 10 minuta ga stavite u posudu na pari, da se rastopi. Dodajte ga u kiselu pavlaku i promešajte.

Izvaite koru iz frižidera i prelijte dobijenim kremom. Vratite u frižider na 1 sat.

Pomešajte preostalih 400 g kisele pavlake sa 2 kašike šećera i slatkom od borovnica.

Pripremite drugi paket želatina na isti način i pomešajte ga sa pavlakom i slatkom.

Prelijte ga preko već stegnutog krema i ponovo stavite u frižider na 2-3 sata.

Ukrasite svežim listovima mente ili svežim borovnicama.

Dobija se veoma efektan desert.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: