Način pripreme
Prosejte brašno u posudu. U sredinu stavite prstohvat soli i maslac. Počnite da gnječite, dok se ne stvore mrvice. Posle doljte vodu i zamesite glatko testo. Uvijte ga u prozračnu foliju i ostavite ga na deset minuta u frižideru.
Nakon toga razvijte ravnu koru i rasporedite je po dnu podmazane posude za pečenje, praveći ivicu od testa po posudi. Stavite opet na 10 minuta na hladno. Nakon toga ispecite koru dok ne postale svetlo ružičasta u jakoj rerni.
Za krem pomešajte 1 šolju šećera u prahu sa brašnom, sodom, korom limuna i umutite žumanca. Dobro promešajte i dolijte 2 šolje vrele vode, intenzivno mešajući. Stvite posudu na vatru i mešajte krem, dok se ne zgusne.
Sklonite sa ringle i promešajte krem sa sokom od limuna. Odvojeno umutite belanca u sneg sa 3 kašike šećera u prahu i pažljio ih promešajte u već ohlađeni krem sa žumancima. Rasporedite krem preko već ohlađene kore i stavite da se zapeče u jakoj rerni.