Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Tolstolobik u rerni

Tolstolobik u rerni

MarianeMariane
Džedaj
14947
Tolstolobik u rerni
Fotografije: Ralitsa Georgieva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Ukusna je riba tolstolobik. Ukusna i veoma lagana. Evo i recepta za najukusniji tolstolobik!"

Potrebni sastojci

  • tolstolobik - 0.5 kg
  • šargarepa - 3 komada
  • crni luk - 3 glavice
  • celer - 1/2 glavice
  • belo vino - 1/2 šolje
  • biber - 1/2 kašičice
  • limun - 2 komada
  • ulje - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Odstranite debelu kožu tolstolobika i nasecite ga na kotlete debljine oko 1.5 cm. Kotlete posolite i pobiberite.

Naseckajte luk i šargarepu, stavite ih na dno odgovarajuće posude i posolite ih. Po želji, možete da pripremite ribu i sa drugim povrćem po vašem izboru.

Odozgo stavite celer isečen na kockice, poređajte kotlete ribe, prekrijte ih kriškama limuna i prelijte belim vinom.

Pecite jelo oko 40 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni ispod aluminijumske folije. Poslužite uz prilog od sotiranog krompira.

Još recepata sa tolstolobikom: Čorba od tolstolobika, Pečeni tolstolobik, Riblja čorba sa tolstolobikom, Prženi tolstolobik sa sosom od belog luka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: