Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena Riba»Najukusniji tolstolobik u rerni

Najukusniji tolstolobik u rerni

ZoriZori
Guru
7272345k206
Najukusniji tolstolobik u rerni
Fotografije: Zori
1 / 6
07/07/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Stavili smo malo soka od kupusa u ribu i nećete poverovati kako je sada ukusna"

Potrebni sastojci

  • tolstolobik - 2 kg
  • crni luk - 2 - 3 glavice
  • šargarepa - 2 komada
  • paradajz - 3 komada
  • celer - struk / može i paškanat /
  • paprika - 1 komad, crvena
  • aleva paprika - 2 kašike
  • so - 2 kašike
  • pirinač - 1 šolja
  • kiseli kupus - 1 mala glavica
  • beli luk - 2 čena, veća
  • ulje - 2 - 3 kašike ili maslinovo ulje
  • čubar - 1 kašika
  • celer - 1 veza
  • sok od kupusa - po želji, za gustinu
* merne jedinice

Način pripreme

Ribu očistite i operite hladnom vodom i presecite na pola. Ako vam je pleh mali i riba ne može da stane, odsecite glavu i rep i napravite od njih riblju čorbu. Posolite obilno, dodajte biber, kumin i ostavite ribu da odstoji najmanje jedan sat.

Oljušten i na kockice naseckan paradajz, očišćeni beli luk, šargarepu, nasečenu papriku i celer stavite u posudu sa poklopcem, dodajte malo maslinovog ulja i stavite sve u rernu na oko 30 minuta da omekšaju. Kada se povrće prohladi lagano ga ispasirajte sa malo soli dok ne dobijete homogenu smesu. Začinite smesu biberom i kuminom po ukusu i posolite još, ako je potrebno.

U pleh sipajte oprani pirinač i na sitno naseckani kiseli kupus, promešajte i dolijte 2 šolje soka od kupusa. Dodajte i pasiranu smesu od povrća i sve dobro promešajte.

Pospite malo čubra i celera i odozgo stavite ribu. Možete je naseći i na kotlete. Napravite udubljenja u nadevu, da riba ne bude kompletno iznad.

Ako je potrebno, dolijte još malo soka od kupusa i pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 40 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: