Dekine ćufte

Jordanka TasevaJordanka Taseva
Inovator
170411k60
Dekine ćufte
Fotografije: Jordanka Taseva
2 / 3
15/08/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
60 min.
"Ovde je baka bacila kecelju i rekla dedi da se snađe sam. Vi ocenite da li je uspeo u tome"

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 500 g
  • teletina - 500 g
  • crni luk - 2 - 3 glavice starog
  • mladi luk - 2 - 3 struka
  • so
  • kumin
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • peršun - 3 kašike naseckanog
  • hleb - 2 - 3 kriške
  • jaja - 2 kom.
  • biber
  • brašno
* merne jedinice

Način pripreme

Koristiti ohlađeno meso. Svinjetinu i teletinu samleti, pa razvući u odgovarajućoj posudi. Dodati sitno naseckane stari crni i mladi luk.

Dodati i začine: kašičicu kumina, so i biber po ukusu. Preporučuje se da se kumin i biber samelju neposredno pre pripreme jela, tako da imaju jaku aromu i prijatan ukus. Dodati jaja, peršun i sodu.

Kriške hleba potopiti u vodu, iscediti i dodati u mleveno meso. Početi sa mešenjem. Dobro umesiti mleveno meso za 15 minuta, da bi se sjedinili svi začini.

Oblikovati ćufte, tako da budu vazdušaste. Uvaljati ih u brašno i pržiti na vrućem ulju sa obe strane.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: