Način pripreme
Mleveno meso začinite solju, biberom i kuminom po ukusu. Oblikujte ćuftice, uvaljajte u brašno i pržite sa obe strane na jakoj vatri u malo masti. Odvojite u duboku posudu i dinstajte.
Luk, šargarepu i papriku sitno isecite i pržite u istoj masti u kojoj ste pržili ćuftice dok ne dobiju zlatnu boju, dodajte krompir i stavite vodu koliko da pokrije povrće, ostavite na tihoj vatri da se krčka.
Kad krompir bude skoro gotov stavite ćufte i pojačajte vatru, vri još 10 minuta. Skinite jelo sa vatre i stavite paradajz da ispari sa malo masti i nakon toga stavite alevu papriku pržite. Dodajte paradajz u jelo i vratite na vatru još 10 minuta.
Gotovo jelo posolite po ukusu. Ako je potrebno prepecite brašno i napravite kašu sa kojom ćete zgusnuti jelo, ako vam se čini da je vodeno. Ako nema potrebe, pospite sa malo brašna odozgo i ostavite da jelo upije brašno.
Neka vam je slatko!