Pileće šnicle u medenoj marinadi

15/08/2018
"Bedna vam je mašta kakav se miris širi dok pečemo na roštilju ove pileće šnicle!"
Priprema25 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno55 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano216
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 6 komada
  • za marinadu
  • beli luk - 5 čenova
  • luk - 1/2 glavice
  • limun - sok i kora jednog limuna
  • sirće - 2 supene kašike
  • med - 1/4 šolje
  • soja sos - 1/4 šolje
  • voda - 2 supene kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Batake odvojite od kostiju i napravite šnicle. Možete skinuti kožu ako želite. Posolite i stavite u posudu sa poklopcem.

Marinadu pripremite tako što beli luk i luk sitno isecite, nakon toga dodajte ostale sastojke.

Stavite amrinadu u odgovarajuću posudu i stavite na vatru da provri.

Hladnom smesom prelijte meso. Stavite u frižider na 2-3 sata, nakon toga meso je gotovo za pečenje na grilu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar