Domaće slatko od celih smokvi

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
16/08/2018
"Idealan dodatak mekikama, prženicama, palačinkama ili šta god vaša duša poželi. "
Priprema15 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno65 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 230
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • smokve - 70 komada
  • šećer - 1 kg
  • voda - 600 ml
  • limontus - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Smokve se očiste od drški. Šećer i vodu stavljamo u šerpu na ringlu i ostavljamo da provri.

Dodajemo smokve i kuvamo dok ne dobijemo neophodnu gustinu. Ona se određuje, kad se kapšne kap u tanjir - ne treba da se razliva.

Na kraju se dodaje i limunska kiselina, meša se dobro. Sipamo u suve tegle, zatvaramo poklopcem i okrećemo dnom na gore, dok se ne ohlade.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar