Domaća kobasica

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Domaća kobasica
Fotografije: Monika Ivanova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Znate li kako se sprema najukusnija domaća kobasica? Sad znate"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 750 g, krhko
  • slanina - 150 g
  • praziluk - 100 g (1 struk)
  • nana - 1 kašičica
  • čubar - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašika
  • biber - 1 kašičica
  • so - 20 g (2 kašike)
  • iznutrice - sveža svinjska creva
* merne jedinice

Način pripreme

Meso, slanina i praziluk se iseku na sitno. Dodaju se sitno istucani začini. Smesa se posoli i dobro se zamesi.

Njom se pune očišćena i oprana creva koja se prevežu na 15-20 cm debelim koncem. Napravljene kobasice se stave u posudu namazanu slaninom.

Domaće kobasice se serviraju tople sa garnirungom od prženih krompira.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: