Pirinač sa jagnjetinom u rerni

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj70513
30/08/2018
"To je prava ljubavna priča - krhka jagnjetina i sočan pirinač "
Priprema30 min.
Kuvanje150 min.
Ukupno180 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano200
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 šolja
  • jagnjeće meso - 1 but
  • paradajz - 1 komad
  • luk - 4 glavice
  • paprika - 1 komad
  • so - po ukusu
  • biber
  • čubar
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjetina se odvoji od kosti i iseče na parčiće. Stavljamo je da se skuva u posoljenoj vodi dok ne bude gotovo.

Nakon toga isečemo luk i stavljamo ga da se proprži u tiganju sa malo ulja, dodajemo i isečene paprike. Nakon što se proprži stavljamo isečen paradajz i alevu papriku na 5 minuta.

Nakon što smo gotovi uzimamo veću posudu za pečenje i u nju sipamo šolju sa pirinčem i zaprškom. Sa šoljom od pirinča merimo 6 šolja bujona u kome smo kuvali jagnjetinu i stavljamo u posudu za pečenje. Dodajemo biber, so i čubar po ukusu i promešamo.

Nakon toga poređamo i mrvice i stavljamo da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, kad voda provri peče se još 15 minuta i vadi se tako će pirinač biti sočan.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar