Neodoljive girice iz rerne na varnenski način

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
30/08/2018
"Bez prženja, bez dima - savršene girice iz rerne za pivo, na varnenski način "
Priprema30 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno55 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano9 410
  • Pregledi tokom meseca1257
  • Pregledi tokom sedmice13
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • girice - 1 kg, riba
  • so
  • brašno - 200 g, za valjanje
  • aleva paprika - 50 g
  • maslinovo ulje - za premazivanje pleha
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined /undefined /undefined Očistite ribu od unutrašnjosti i glava. Operite je i osušite. Posolite.

Pomešajte brašno sa alevom paprikom u posudi.

Ugrejte pleh /dno treba da bude apsolutno suvo/, pospite maslinovim uljem.

Svaku ribu uvaljajte u suvu smesu i poređajte u pleh, nemojte da preklapaju jedna drugu.

Pecite u ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobiju lepu boju.

Servirajte sa krompirom, limunom i hladnim pivom.

Jedinstvena je, izuzetno jednostavna i zdrava!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar