Paprike punjene krompirom, sirom i jajima

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
30/08/2018
"Mislili smo da će naše punjene paprike biti tužne bez našeg omiljenog mlevenog mesa, ali ove su bukvalno procvetale "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 442
  • Pregledi tokom meseca339
  • Pregledi tokom sedmice37
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 700 g
  • so - 1/2 kašičice
  • ulje - 2 supene kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • bugarski luk - 1 kašičica
  • suva mirođija - 1 kašičica
  • jaja - 2 komada
  • mladi luk - 1 veza
  • paprike - 10 - 12 komada
  • sir - 200 g
  • čeri paradajz - 6 - 8 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštimo krompir, sečemo ga na četiri dela i stavljamo u posudu sa vodom, posoljenu. Kad bude gotov, ocedimo ga iz vode, posolimo i izgnječimo.

Luk očistimo i sečemo na krugove, pržimo u prethodno ugrejanom ulju. Sipamo jednu šolju vode, odstoji tako 1 minut i skidamo sa vatre. Posipamo alevom paprikom.

Dodajemo gotov luk u izgnječeni krompir, razbijemo jaja i sipamo rendani sir. Sve to začinimo bugarskim lukom i suvom mirođijom. Gotovom smesom punimo paprike.

Operemo čeri paradajz i sečemo na pola. Svaku polovinu stavljamo u otvor paprika.

Poređamo u namazan pleh, sipamo 1 prst vode. Pečemo oko 25 minuta u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar