Pečurke kapreze

30/08/2018
"Zadovoljno trljamo rukama i postavljamo sto, zato što znamo koliko su ukusne ove pečurke i koliko ćemo vina sa njima popiti "
Priprema10 min.
Kuvanje13 min.
Ukupno23 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 344
  • Pregledi tokom meseca38
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pečurke portobelo - 8 - 10 komada
  • maslac - 2 supene kašike
  • beli luk - 2 čena, izgnječen
  • mocarela - 5 - 6 komada, tanko isečena
  • čeri paradajz - 1 šolja
  • GLAZURA
  • balsamiko sirće - 1/4 šolje
  • braon šećer - 2 kašičica
  • se
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 180 stepeni; pleh - srednje veličine.

Pečurke operite ili tačnije obrišite dlanovima. Izvadite koren. Svaku pečurku osušite ubrusom sa obe strane.

U kaseroli rastopite masalc sa izgnečenim belim lukom. Četkom prođite po gornjoj i donjoj strani svake pečurke. Poređajte ih u pleh. Na mestu gde je bio koren stavite isečeno parče paradajza, parče mocarele. Posolite. Pecite dok se sir ne rastopi, oko 15 minuta, Izvadite iz rerne i prelijte glazurom.

Glazura:

U kaserolu sipajte balsamiko sirće zajedno sa šećerom. Ostavite na umerneoj vatri, mešajte dok kašika ne počne da ostavlja trag po dnu, oko 8-20 minuta. Sos treba da bude gust i tamnobraon boje, da bude slatko-kiseo jakog mirisa. Prelijte malo svaku pečurku.

Objašnjenja: Pečurka Portobelo (Potrobello) je velika, ravna i mesnata braon pečurka. Ima minimalne, nepostojeće razlike u ukusu sa običnom kultivisanom pečurkom. Varijacije u nazivima su "američka pečurka", "portobelina", "belbi belo" itd, znače prosto mlađe vrste od pečurka.

U prodavnicama ponekad postoje i ovakve pečurke Portobelo, ali trenutno nisam našla i koristila sam Kraljevske šampinjone, koji su veći, ali mogu zameniti našu pečurku.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar