Majmunski hleb-pica

Pepka BojidarovaPepka Bojidarova
Početnik
141
Majmunski hleb-pica
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 7
31/08/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
12
"Da li se samo nama čini, da će ovo biti nešto najukusnije što ćemo jesti danas?"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 - 700 g, belo
  • mlaka voda - 200 ml
  • pavlaka za kuvanje - 150 ml
  • kvasac - 1/2 kockice, svež
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • soda - 1 kašičica
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - 1 kašičica
  • belance - 1 jaje i jedno
  • za potapanje loptica od testa
  • ljutenica - 5 - 6 supenih kašika
  • maslinovo ulje - 1 nepuna šoljica
  • bosiljak - 2 prstohvata, suv
  • čubar - 2 prstohvata
  • beli luk - 3 čena, sitno iseckan
  • nadev
  • kačkavalj - 150 g
  • šunka - 100 g
  • svinjsko meso - 200 g, prženo, gotovo
  • žumance - 1 komad
  • pavlaka - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U malu posudu sipšajte 3-4 supene kašike vode, prstohvat šećera, 1 kašičicu brašna, ostavite da nadođe 15 minuta.

Zamesite testo i ostavite ga da se udvostruči, nakon toga ga razvucite na list debljine 2 cm, kidajte male komade, veličine oraha, potopite u smesu sa ljutenicom i maslinovim uljem i tako poređajte jedan red.

Nakon toga sipajte veći deo od nadeva, odzgo nastavite sa lopticama.

Kad završite sa ređanjem i ako vam je ostalo od smese sa ljutenicom, promešajte je sa žumancem i prelijte odozgo :)

Pecite 45-50 minuta na 180 stepeni sa ventilatorom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: