Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Sladak hleb»Slatki Majmunski hleb

Slatki Majmunski hleb

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Slatki Majmunski hleb
Fotografije: Maria Simova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
8
"Odjednom nam se jede Slatki Majmunski hleb. Sigurni smo da će se i vama jesti, ako ga probate"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • jaja - 1 komad
  • šećer - 3 kašike
  • so - 1/2 kašičice
  • sveže mleko - 250 ml toplo
  • svež kvasac - 20 g
  • brašno - 450 g
  • još
  • šećer - 1, 5 šolje
  • cimet - 2 kašičice
  • orasi - 1/2 šolje, krupnije iseckani
  • suvo grožđe - 1/2 šolje
  • maslac - 125 g
* merne jedinice

Način pripreme

Umesite meko testo od navedenih sastojaka. Ostavite na toplom dok se ne udvostruči, na jedan sat.

Od naraslog testa otkinete komade večine oraha, oblikujte u loptice. Potopite svalu lopticu, prvo u prethodno rastopljen maslac, a posle u prethodno pomešan šećer i cimet.

U kalup za kuglof, namazan maslacem, poređajte polovinu loptica i pospite orasima i suvim grožđem završite preostalim lopticama.

Stavite kalup u hladnu rernu i uključite na 170 stepeni, pecite oko 40 minuta.

Gotov hleb, odmah nakon vađenja prebacite u odgovarajući tanjir.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: