Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Tolstolobik, pečen na roštilju

Tolstolobik, pečen na roštilju

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Tolstolobik, pečen na roštilju1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Ukusan tolstolobik se izdaleka poznaje po mirisu"

Potrebni sastojci

  • tolstolobik - 3 ribe
  • slanina - 1 parče, za premazivanje roštilja
  • za marinadu
  • sok od limuna - od 1 limuna
  • ruzmarin - 1/2 kašičice
  • biber - 1/2 kašičice
  • roze biber - 2 prstohvata
  • beli luk - 3 kašičice, u prahu
  • belo vino - 4 supene kašike
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite tolstolobika pažljivo tekućom vodom i secite na porcije. Nakon toga pripremite marinadu od navedenih sastojaka. Svako parče ribe lepo natrljajte sosom.

Dobro je da se riba marinira u nekoj dubokoj posudi. Ona treba da da ostane zatvorena posla sata da bi meso moglo da upije začine.

Posle svako parče pecite na ugrejanom i namazanom roštilju. Svaku stranu pecite samo nekoliko minuta. Ovako pripremljenu ribu servirajte sa krompir salatom ili drugim prilogom, u zavisnosti od sezone.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti