Način pripreme
U posudi pomešajte prosejano brašno, kvasac i so. Dodajte kiselo mleko, umutite jaja sa žumancima i toplom vodom, zamesite glatko i meko testo. Uvijte streč folijom posudu i ostavite na toplom da se udvostruči.
Premesite nadošlo testo, podelite ga na 8 jednakih delova, od njih oblikujte lopte. Na radnoj površini, obilno posutoj brašnom, razvijte lopte od testa na tanke listove, trudite se da budu jednake i pravougaone.
Poređajte listove jedan na drugi, između obilno namažite maslacem, poslednji list nemojte mazati.
Razvijte listove na tanku, pravougaonu koru i pispite smesu rendanim sirom, sitnim sirom, isecite kore na trakice, a trakice na pravougaone komade.
Svako parče uvijte u rolat, poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje, namažite oblikovane roščiće sa umućenim belancima.
Nakon što odstoji dvadeset minuta na toplom, stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 20 minuta dok ne dobije lepu zlatnobraon boju.