bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Šnicle»Dinstane svinjske šnicle iz rerne

Dinstane svinjske šnicle iz rerne

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9441353k416
Dinstane svinjske šnicle iz rerne
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
02/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
6
"Svaki zalogaj ovih šnicli treba da se topi u ustima, da li je jasno"

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 6 komada
  • pečurke - 250 g, sveže
  • šargarepa - 2 komada, velike
  • brašno - za valjanje
  • ulje - 50 ml
  • marinada
  • sveže mleko - 50 ml
  • senf - 2 supene kašike
  • soja sos - 1 supena kašika
  • belo vino - 100 ml
  • biber - po ukusu
  • vegeta - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i dobro osušite šnicle, izlupajte ih sa obe strane uz pomoć čekića. Stavite ih u posudu i dodajte sastojke za marinadu, prethodno pomešane i dobro promešane.

Dobro natrljajte jednu po jednu i ostavite na 30 minuta - tako treba da odstoji na hladnom.

Za to vreme operite pečurke i isecite ih na kriške, oljuštite šargarepu i isecite na četiri dela, a posle na kratke komade. Sipajte ulje i namažite ga po dnu pleha, preko zbijeno poređajte šnicle, oceđene iz marinade i uvaljane u brašno.

U preostalu marinadu dodajte isečeno povrće i uvaljajte ga dobro u nju, ravnomerno rasporedite preko šnicli.

Nisam dodavala so, meni je dovoljno slana vegeta i soja sos, ali pitanje ukusa, ako želite dodajte.

Pleh dobro uvijte aluminijumskom folijom i stavite u prethodno ugrejanu rernu na 220 stepeni i pecite oko 60 minuta.

Izvadite pleh i ostavite ga tako uvijen folijom na još 10 minuta, servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: