Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Šnicle»Neverovatno ukusne pileće šnicle od bataka sa sosom od pečuraka

Neverovatno ukusne pileće šnicle od bataka sa sosom od pečuraka

Paulina StoyanovaPaulina Stoyanova
Pomoćnik kuvara
10323616
Neverovatno ukusne pileće šnicle od bataka sa sosom od pečuraka
Fotografije: Paulina Stoyanova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Stvarno su neverovatno ukusne, ali vi nam nemojte verovati, probajte samo i dajte svoju ocenu za njih"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 6 komada
  • soja sos - 6 supenih kašika
  • so - 1 kašičica
  • biber - 3 prstohvata
  • vino - ½ šolje
  • ulje - 100 - 200 ml
  • za sos od pečuraka
  • pečurke - 200 g
  • voda - 500 ml
  • vino - 200 ml
  • so - 3 prstohvata
  • biber - 2 prstohvata
  • brašno - 3 supene kašike
  • ulje - 4 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće batake pažljivo odvojite od kostiju, kožu ostavite. Ako ne možete da odvojite od kostiju, možete kupiti bez kostiju.

Marinirajte ih 30 minuta dok pravite sos od pečuraka. Stavite šnicle u šerpu i sipajte soja sos i vino, začinite solju i biberom, dobro promešajte i ostavite da upije marinadu.

Stavite vodu i vino da vru, za to vreme isecite pečurke, ja sam ih sitno iseckla. Dodajte pečurke u vodu i vino i ostavite da vri 20 minuta, da bi pečurke mogle da puste mirise.

Nakon toga ugrejte ulje u tiganju i dodajte brašno da se zaprži. Nakon toga postepeno dodajte od bujona i mešajte žicom da se ne stvore grudvice.

Sipajte od bujona dok ne dobijete tečnu kašu, sipajte u šerpu u pečurke. Začinite solju i biberom i ostavite na vatri još 5-8 minuta da vri.

Vreme je da pečete šnicle. U tiganju ugrejte ulje i pržite dok ne dobiju zlatnu boju sa obe strane.

Prilikom serviranja prelijte sosom od pečuraka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: