Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pržene tikvice»Tikvice u tiganju na grčki način

Tikvice u tiganju na grčki način

Tikvice u tiganju na grčki način
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
3
"Ukus leta - hrskavve tikvice u tiganju na grčki način, koje obavezno moraju biti servirane sa kiselim mlekom i jednom malom mastikom"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 komada
  • ulje - 1 šolja, za prženje
  • brašno - 1 šolja
  • so - 1 kašičica
  • mirođija - 3 struka
  • beli biber - 2 prstohvata
  • krastavac - 1 komad
  • beli luk - 3 čena, mladi
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice isecite na trakice i stavite u posudu sa hladnom vodom.

U drugoj posudi pomešajte brašno, so i beli biber. Svaku trakicu od tikvica oceđenu iz vode, uvaljajte u brašno, posle na kratko ponovo potopite u posudu sa vodom.

Pržite u ugrejanom ulju sa obe strane dok ne dobiju zlatnu boju.

Kad stavljate pazite da se ne izgorite.

Izvadite na salvetu da se ocedi višak masti. Tikvice pripremljene na ovaj način ne upijaju mnogo ulja.

Servirajte sa mlečnom grčkom salatom, pripremljenoj od kiselog mleka, krastavca, isečenog na kockice, soli, izgnječenih čenova belog luka i sveže mirođije. Ja sam servirala sa prženim mladim krompriom, posutim belim lukom i mirođijom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: