Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Prlenke»Prlenke sa kačkavaljem i sirom

Prlenke sa kačkavaljem i sirom

Hristiliana DimitrovaHristiliana Dimitrova
Šef kuhinje
17641971
Prlenke sa kačkavaljem i sirom
Fotografije: Hristiliana Dimitrova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
15
"Sa ovakvim prlenkama nećete se setiti jela"

Potrebni sastojci

  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • brašno - oko 4 šolje
  • soda za hleb - 1 kašičica
  • kačkavalj - 100 g
  • sir - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno i sipajte u duboku posudu. U brašnu napravite udubljenje i u njega razbijte jaje. Sodu dodajte u kiselo mleko, promešajte i sačekajte da se aktivira. Nakon toga sipajte u brašno.

Zamesite meko testo. Dobijeno testo ostavite uvijenu čistom krpom, na toplom, da odstoji oko 20-30 minuta. Kad testo odstoji podelite ga na oko 15 mali lopti od testa.

Svaku malu loptu razvucit oklagijom. Na vatru stavite sač da se ugreje. Za to vreme izrendajte kačkavalj i sir. Namažite sa malo ulja ili maslinovog ulja. Rastopite maslac.

Kad se sač ugreje stavite prlenke. Namažite sa malo rastopljenog maslaca. Kad porumeni sa donje strane, okrenite prlenku. Ponovo namažite rastopljenim maslacem.

Odozgo pospite rendanim kačkavaljem i sirom. Kad porumeni sa druge strane, skinite s vatre. Gotove prlenke pokrijte poklopcem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: