Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Omlet»Omlet sa tikvicama i predjelom od sitnog sira

Omlet sa tikvicama i predjelom od sitnog sira

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
246551k71
Omlet sa tikvicama i predjelom od sitnog sira
Fotografije: Velichka Shtarbanova
1 / 3
03/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
1
"Omlet od povrća i sveže predjelo - aromatičan ručak koji ćete dugo pamtiti"

Potrebni sastojci

  • tikvica - 1 srednje veličine
  • jaja - 3 - 4 komada (samo belanca)
  • himalajska so - na vrh noža
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • za predjelo
  • sitan sir - 70 - 100 g
  • mladi beli luk - 1 struk
  • maslinovo ulje
  • biber
  • himalajska so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvica se opere i narenda na krupno rende. Ne cedi se od vode. Dodaju se belanca i himalajska so.

Smesa se promeša dobro i stavlja se u zagrejan i podmazan tiganj sa nelepljivim dnom.

Kada se zarumeni sa donje strane pomoću poklopca ili drugog tiganja se okreće i peče se i sa druge strane.

Dobija se vadzušastm blago hrskav i sočan omlet. Stavlja se u običan tanjir.

Preko njega raspoređujemo ili oblikujemo sitan sir lepo začinjen iseckanim mladim belim lukom, himalajskom solju, biberom i maslinovim uljem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: