Džem od pečenih smokvi

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj74223
03/09/2018
"Kažu da miholjsko leto dolazi sa aromom pečenih smokvi!"
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano240
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • smokve - oko 50 komada
  • šećer - 1 kg
  • limontus - 1 kašičica
  • vanila - 1 kesica
  • orasi - pečeni, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Odaberite smokve koje nisu potpuno zrele i sameljite ih u mašni, nakon što očistite od drški. Po želji možete i da ih oljuštite.

Sipajte pire u posudu za pečenje i pospite šećerom sa oko 150 ml vode.

Stavite džem da se peče uz redovno mešanje. Treba da se dobije lep karamel i da se zgusne - kašika da ostavlja trag po dnu šerpe.

Slatko se vadi, meša se sa limontusom i vanilom i vraća se opet na 3-4 minuta.

Dok je još vruće sipa se u tegle, dok po želji mogu da se dodaju pečeni orasi. Zatvorite tegle domah i okrenite ih poklopcima na dole, dok se džem od pečenih smokvi ne ohladi.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar