Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Pohovana teleća džigerica

Pohovana teleća džigerica

Fati KamberovaFati Kamberova
Pomoćnik kuvara
6515240
Pohovana teleća džigerica3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
12
"Za poznavaoce, za muško društvo, za degustatore, za stare prijatelje, za specijalne prilike ili prosto za sve - pohovana teleća džigerica"

Potrebni sastojci

  • teleća džigerica - 1 kg
  • sveže mleko - 300 ml
  • brašno
  • jaja - 2 komada
  • biber - za posipanje
  • so
  • crni luk - 1 glavica
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo teleću džigericu i sečemo na komade. Začinimo ih biberom i solju. U posudu stavljamo sveže mleko i stavljamo isečene komade džigerice u njega da odstoje 10-20 minuta.

Pohujemo u ugrejanom ulju potapamo u brašno i jaja.

Gotove pohovane džigerice stavljamo u šerpu, sečemo crni luk na kolutove i poklopimo da se izdinstaju. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: