Pohovana džigerica

07/09/2018
"Za prirpemu ove džigerice je potreban majstorluk, a za jelo dobro društvo i mnogo crnog vina "
Priprema20 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno55 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano727
  • Pregledi tokom meseca30
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Džigericu sečemo na kriške. Operemo je i osušimo. Svaki parče posipamo sa obe strane vegetom. Posle svako posipamo biberom i solju.

U tri posebna tanjira stavljamo brašno, prezle i dva jajeta, umućena žicom.

Komade džigerice uvaljamo u brašno. Nakon toga u smesu od jaja i na kraju u prezle sa obe strane.

Stavljamo ulje u tiganj. Ugrevamo ulje na vatri.

Pržimo komade džigerice u ulju sa obe strane, okrećemo ih pažljivo.

Kad ih ispežimo stavljamo na list ubrusa da se ocede.

Serviramo ih kao meze.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar