Smeđi pirinač sa maslinama u rerni

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79703
08/09/2018
"Posno, izuzetno ukusno i zdravo - idealno jelo za ručak ili laganu večeru!"
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano131
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Uveče se natopi smeđi pirinač. Sledećeg dana se ocedi, opere se dobro.

Zagreva se ulje u šerpi i zaprži se sitno isečen luk, šargarepa, oljuštena i isečena na parčiće. Nakon što se izdinstaju, sipamo pirinač da se zaprži, meša se drvenom kašikom. Dodaje se narendan paradajz, aleva paprika, meša se i sipamo vrelu vodu u odnosu 1:3.

Začinjava se sa malo soli, bibera, origana. Ostavlja se na tihoj vatri da se kuva 10 minuta. Isključuje se i prebacuje u smesu od pirinča u posudi za pečenje. Odozgo se rasporede masline.

Stavlja se u rernu i ukljuuje se na 180 stepeni jedan sat dok pirinač ne bude gotov.

Serviramo sa svežim peršunom. Ukusno i zdravo!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar