Način pripreme
Za sirup stavite šećer sa vodom na vatru. Ostvite 2-3 minuta da vri i skinite sa vatre. Stavite koru u kalup sa dnom koje se skida i uz pomoć kašike prelijte koru.
Da biste pripremili eklere u šerpi pomešajte vodu, so i maslac. Čim tečnost provri skinite sa vatre i sipajte brašno odjednom. Mešajte dok tečnost ne upije brašno.
Vratite na vatru i mešajte još 3-4 minuta dok se od smese ne stvori lopta. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi. U hladno testo dodajte 4 jajeta. Stavite jedno po jedno, nakon svakog mešajte dok se ne integriše.
Obložite pleh papirom za pečenje i uz pomoć 2 kašičice oblikujte eklere, stavite ih na rastojanju jedan od drugog. Pecite eklere na 170 stepeni 30 minuta, nemojte otvarati rernu za to vreme. Nakon toga isključite rernu i malo odškrinite. Ostavite eklere unutra i onda ih izvadite. Ostavite da se ohlade.
Počnite da pripremate krem za njih. Stavite sveže mleko i šećer na vatru. Čim počne da vri smanjite vatru. Pomešajte brašno sa malo vode i lagano ga sipajte u mleko, nemojte prestajati da mešate dok ne dobijete gust krem.
Skinite sa vatre i sačekajte da se malo ohladi. Dodajte vanilu, žumanca i promešajte. Gotov krem ostavite da se potpuno ohladi. Napravite male proreze u svakom ekleru i uz pomoć male kašike ih napunite.
Za krem od pavlake umutite kiselo mleko sa šećerom. Posebno umutite pavlaku. Iz nekoliko puta je dodajte u kiselo melko, mešajući spatulom. Pripremite želatin
prema uputstvu na pakovanju i dodajte ga u smesu. Ponovo promešajte i počnite da sastavljate tortu.
Na prelivenu koru poređajte eklere. Pokrijte polovinom krema od pavlake i ponovo poređajte eklere. Ostavite 5-6 za ukras. Na drugi red eklera sipajte preostali krem od pavlake. Stavite u frižider na jednu noć. Skinite obruč i ukrasite odvojenim eklerima. Na pari rastopite čokoladu u pavlaci. Sačekajte da se ohladi i prelijte tortu.