Pilav po proverenom turskom receptu

08/09/2018
"Pilav, kakav ste do sada mogli da probate samo u Turskoj, od sada možete da ga pripremite sami sa ovim proverenim receptom "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano700
  • Pregledi tokom meseca46
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pirinač dugog zrna - 1 šolja
  • fida - 1 šaka, tanka
  • maslac - 200 g
  • pileći bujon - 3 đolje
  • biber - 1 prstohvat
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo pirinač nekoliko puta da se skine skrob.

U dubokoj posudi propržimo maslac i dodajemo fidu. Pržimo dok ne fida ne dobije zlatnu boju. Nakon toga dodajemo pirinač i promešamo.

Dodajemo 2 šolje pilećeg bujona, posolimo i začinimo biberom.

U pleh sipamo pirinač i dodajemo još 1 šolju bujona i pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude gotovo.

Kad pilav bude gotov pokrivamo ga pamučnom krpom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar