Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Punjene vekne»Pogačice (poače) po originalnom turskom receptu

Pogačice (poače) po originalnom turskom receptu

MersinMersin
Početnik
95
Pogačice (poače) po originalnom turskom receptu
Fotografije: Mersin
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Ukusne pogačice, tipične za tursku kuhinju, koje možete pripremiti sa nadevom po izboru"

Potrebni sastojci

  • mleko - 1 šolja, toplo
  • suvi kvasac - 1 kesica
  • šećer - 2 kašičice
  • maslac - 250 g
  • jaja - 2 komada
  • ulje - 1/2 šolje
  • so - 1 kašičica
  • brašno - 5 i 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

U jednu šoljju toplog mleka se stavlja kvasac i šećer i čeka se 15 minuta dok se malo aktivira.

U posebnoj posudi se umuti jedno celo jaje i belance i dodaje se prethodno rastopljen kravlji maslac.

Dodaje se ulje, mleko, so i brašno nakon toga se zamesi glatko testo koje se ne lepi.

Pažljivo se oblikuju pogačice jednakog okruglog oblika u koje se u sredinu dodaje nadev (sir, kačkavalj, masline, krompir) po vašem izboru.

Dobro oblikovane pogače se odozgo premažu odvojenim žumancem i stavljaju se u rernu na 200 stepni.

Preporučuje se da su na papiru za pečenje. Gotovi su nakon pola sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: