Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Miš-maš»Miš maš po turskom receptu

Miš maš po turskom receptu

Jozlyam KadirovaJozlyam Kadirova
Kuvar
127231k
Miš maš po turskom receptu
Fotografije: Jozlyam Kadirova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
2
"Turski miš-maš za zauzete domaćice i kada vam se jede nešto brzo"

Potrebni sastojci

  • paprika - 2 komada
  • paradajz - 2 komada
  • jaja - 2 komada
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite paradajz na kocke, a najbolje je da ga pre toga oljuštite.

Ljuštenje paradajza je najlakše kad blago zagrebete deo njega i ubacite ga u kipuću vodu na nekoliko sekundi, nakon čega se potapa u hladnu vodu.

Isecite na kocke i paprike. Zapržite ih u zagrejanom ulju. Stavite poklopac i dinstajte nekoliko minuta.

Dodajte paradajz i nastavite da disntate dok ne omekša.

Umutite jaja sa solju i mešajući neprestano dodajte ih u tiganj. Čim jaje pobeli, miš maš je gotov.

Miš maš po turskom receptu je mnogo ukusan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: