Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Pilav»Pilav po proverenom turskom receptu

Pilav po proverenom turskom receptu

Fati KamberovaFati Kamberova
Pomoćnik kuvara
6515240
Pilav po proverenom turskom receptu
Fotografije: Fati Kamberova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Pilav, kakav ste do sada mogli da probate samo u Turskoj, od sada možete da ga pripremite sami sa ovim proverenim receptom"

Potrebni sastojci

  • pirinač dugog zrna - 1 šolja
  • fida - 1 šaka, tanka
  • maslac - 50 g
  • pileći bujon - 3 đolje
  • biber - 1 prstohvat
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo pirinač nekoliko puta da se skine skrob.

U dubokoj posudi propržimo maslac i dodajemo fidu. Pržimo dok ne fida ne dobije zlatnu boju. Nakon toga dodajemo pirinač i promešamo.

Dodajemo 2 šolje pilećeg bujona, posolimo i začinimo biberom.

U pleh sipamo pirinač i dodajemo još 1 šolju bujona i pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude gotovo.

Kad pilav bude gotov pokrivamo ga pamučnom krpom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: