Grašak plakija

10/09/2018
"Ukusno je i bez mesa - pogledajte naše omiljeno posno jelo sa graškom "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano790
  • Pregledi tokom meseca24
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • grašak - 1 tegla
  • paradajz - 1 šolja
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 2 glavice
  • so
  • ulje - 1 šolja
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • peršun - 1/2 veze
  • nana - suva
  • mirođija - 1/2 veze
  • brašno - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejemo ulje i u njemu izdinstamo sitno iseckan luk, izrendanu šargarepu i grašak.

Dobro promešamo i ostavljamo sve da se dinsta oko 10 minuta. Nakon toga dodajemo brašno i alevu papriku i prelivamo sokom iz graška.

Dodajemo rendani paradajz i ostavljamo jelo da se kuva na tihoj vatri, dodajemo nanu i iseckanu mirođiju.

Kad jelo bude gotovo, posipamo ga sitno iseckanim peršunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar