Plakija od bamije

Mariela HristovaMariela Hristova
Pomoćnik kuvara
7012205
Plakija od bamije1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
8
"Kako se priprema bamija - na plakiji, naravno, što pitate"

Potrebni sastojci

  • bamija - 1 kg
  • paradajz - 3 komada
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 čen
  • brašno - 50 g
  • limun - 1 komad
  • so
  • ulje
  • sirće
  • sveži peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Bamiju operite, očistite i naprskajte sirćetom i malo soli i ostavite da odstoji 5-10 minuta.

Sitno iseckajte luk i paradajz na kockice i dinstajte sa malo ulja.

Nakon toga dodajte sitno iseckan beli luk i bamiju. Nastavite da dinstate dok bamija ne omekša i dodajte brašno i so po ukusu

Jelo prelijte toplom vodom i stavite da privri, nakon toga premestite u pleh i pokrijte limunom, isečenim na kriške.

Pecite u umerenoj rerni na 150-180 stepeni oko 1 sat. Odozgo pospite svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: