Plakija od bamije

08/09/2019
"Kako se priprema bamija - na plakiji, naravno, što pitate "
Priprema40 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno100 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano67
  • Pregledi tokom meseca66
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Bamiju operite, očistite i naprskajte sirćetom i malo soli i ostavite da odstoji 5-10 minuta.

Sitno iseckajte luk i paradajz na kockice i dinstajte sa malo ulja.

Nakon toga dodajte sitno iseckan beli luk i bamiju. Nastavite da dinstate dok bamija ne omekša i dodajte brašno i so po ukusu

Jelo prelijte toplom vodom i stavite da privri, nakon toga premestite u pleh i pokrijte limunom, isečenim na kriške.

Pecite u umerenoj rerni na 150-180 stepeni oko 1 sat. Odozgo pospite svežim peršunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar