Plakija od krompira

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77153
26/10/2019
"Da, plakija sa krompirom, koja se servira hladna - evo vam savršen predlog za toplo vreme "
Priprema15 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno85 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano79
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Luk i šargarepa se iseku na sitno i dinstaju se u masnoći dok ne omekšaju.

Krompir se oljušti, opere se i iseče na krugove. Dinstano povrće se promeša sa krompirom. Posoli se i stavlja u posudu za pečenje.

Prelivaju se sa malo vruće vode i odozgo se poređa paradajz, isečen na krugove, limun, isečen na tanke polukrogove.

Beli luk, očišćen od ljuski se iseče poprečno na čenove i zamesi se sa delom peršuna i mirođije. Nakon toga se dodaje u plakiju pripremljenu za pečenje.

Peče se u umernoj rerni, pri čemu se malo pre kraja posipa narendanim kačkavaljem.

Gotova plakija se servira sa sitno isečenim peršunom i mirođijom, pri čemu se pre serviranja ostavlja da se blago ohladi.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar