Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Đuveč»Teletina sa graškom, krompirom i šargarepom u đuvečari

Teletina sa graškom, krompirom i šargarepom u đuvečari

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Teletina sa graškom, krompirom i šargarepom u đuvečari
Fotografije: Stoyanka Rusenova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
3
"Hokus pokus i vadite iz rerne đuveč, napunjen najukusnijom teletinom na svetu"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 500 - 700 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 velika
  • grašak - 400 g, zamrznut
  • krompir - 2 komada
  • so
  • beli luk - 5 - 6 čenova
  • aleva paprika - 1 kašika
  • brašno - 1 kašika
  • peršun - svež, za posipanje
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo meso na velike parčiće. Zapečemo sa svih strana u zagrejanom ulju.

Vadimo meso i stavljamo isečen luk zajedno sa šargarepom isečenom na kolutove.

Ostavljamo da se izdinsta povrće 2-3 minuta i dodajemo alevu papriku.

Sve to stavljamo u đuvečaru, nalivamo vrelu vodu i dodajemo čenove belog luka.

Stavljamo đuvečaru u rernu i ostavljamo dok meso ne bude skoro gotovo.

Vadimo i dodajemo grašak i krompir, koji smo prethodno oljuštili i isekli na veće kocke.

Vraćamo u rernu na oko 15-25 minuta.

Rastvaramo brašno sa malo hladne vode i dodajemo u teletinu koja krčka sa graškom i krompirom.

Ostavljamo tako još malo i sklanjamo.

Serviramo u tanjirima posuto svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: