Poširana jaja sa paradajz sosom i mrvljenim sirom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
591
11/09/2018
"Sjajan predlog za svako doba dana "
Priprema10 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno20 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano70
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • paradajz - 3 komada
  • luk - 1 manja glavica
  • beli luk - jedan čen
  • biber - prstohvat
  • šećer - prstohvat
  • so - po ukusu
  • sirće - 2 - 3 kapi
  • maslac - 30 g
  • peršun - za dekorisanje
  • sir - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštim luk, paradajz, beli luk i pasiram ih. U posudi rastopim malo maslaca i stavljam smesu od povrća.

Začinjavam solju, prstohvatom šećera i biberom. Treba da vri dok se ne dobije normalno gust paradajz sos.

Stavljam sos u duboki tanjir.

U drugu posudu sipam vodu i stavljam na ringlu da provri. Dodajem prstovat soli i nekoliko kapi sirćeta. Razbijam jaja jedno po jedno da se se zamotaju.

Žumance treba da ostane polu tečno. Vadim rešetkastom kašikom da se ocede i stavljam u tanjir sa paradajz sosom.

Odozgo namrvim sir i posipam iseckanim peršunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar