Način pripreme
Ova musaka se ne peče i ne preliva se, ima ukus musake, a izgleda kao paprikaš.
Očistite povrće. Krompir isecite na kockice. Luk i beli luk sitno iseckajte, a papriku na komade.
Ugrejte maslinovo ulje u većoj šerpi na jakoj vatri, stavvite luk i pržite dok ne omekša, nakon toga iskidajte mleveno meso i dodajte ga. Promešajte uz pomoć spatule i izdrobite mleveno meso. Pržite dok mleveno meso ne dobije zlatnu boju.
Smanjite vatru na srednju temperaturu, dodajte krompir i šargarepu, kuvajte 5 minuta. Na kraju dodajte beli luk i papriku, promešajte, pržite minut i sipajte paradajz.
Posolite i začinite po ukusu i stavite kašičicu šećera. Ljuta paprika je po želji za pikantniji ukus.
Sipajte bujon i ostavite poklopljen 30 minnuta da vri dok ne bude gotovo i dok se tečnost ne smanji.
U međuvremenu mešajte da se ne uhvati po dnu. Na kraju izvadite lovorov list, pospite svežim peršunom i servirajte.