Način pripreme
Rastvorimo kockicu kvasca u veoma malo vode. Ugrevamo sveže mleko i sipamo ga odgovarajuću posudu za mešenje.
U mleko dodajemo 300 ml vode, prethodno umućena dva jajeta, 3/4 šolje ulja, rastvorenu kockicu kvasca, 1 supenu kašiku šećera, 1 supenu kašiku soli.
Lagano promešamo i počinjemo malo po malo da dodajemo brašno. Zamesimo srednje meko testo, nakon toga ostavljamo da nadođe.
Kad nadođe, podelimo ga na nekoliko lopti. Sve lopte posebno razvučemo, debljina treba da bude oko 5 mm.
Nakon toga prebacujemo razvučene komade u plehove, odgovarajuće za njihov prečnik, plehove prethodno namažemo uljem. Prlenke pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 220 stepeni.
Kad porumene izvadimo ih iz rerne i dok su još tople namažemo odozgo sa malo maslaca. Nakon toga su gotove za konzumiranje.