Kiflice sa svinjskom mašću

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79403
13/09/2018
"Toliko su ukusne i mekane da ne možemo da prestanemo da jedemo "
Priprema90 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno105 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano772
  • Pregledi tokom meseca37
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • voda - 100 ml
  • šećer - 1 kašika
  • kvasac za hleb - 1/4 (10 g)
  • jaja - 2 komada
  • ulje - 50 ml
  • mast - 150 g, svinjska
  • so - 1 kašičica
  • sir - 150 g
  • brašno - 500 g
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite šećer i kvasac u malo mlake vode. Odvojeno umutite jedno jaje sa uljem. Prosejte brašno, dodajte so u njega i napravite udubljenje.

Sipajte unutra smesu sa jajetom, dodajte i kvasac. Na kraju dodajte mast i zamesite meko testo. Stavite ga u posudu, pokrijte krpom i ostavite da odstoji tridesetak minuta.

Napravite nadev, odvajajući belance od žumanca od drugog jajeta (žumance ostavite za mazanje). Umutite belance u penu i namrvite unutra sir. Podelite testo na 4 jednaka dela.

Svaki razvijte u pravougaonik debljine oko 5 mm. U jedan dugačak kraj stavite nadev, uvijte u čvrst rolat i secite na parčiće, dužine 10 cm.

Oblikujte u kiflice i ostavite da narastu na sobnoj temperaturi oko 45 minuta. Namažite ih žumancem umućenim sa malo svežeg mleka i pecite u zagrejanoj rerni na 230 stepeni oko 15-20 minuta. Nek vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar