Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Zečetina»Đuveč»Pečeni zec u prstenastoj đuvečari

Pečeni zec u prstenastoj đuvečari

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Pečeni zec u prstenastoj đuvečari
Fotografije: Diana Kostova
6 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
6
"Stavljate zeca u đuvečaru i naoružate se strpljenjem - uveravamo vas da vredi čekanja"

Potrebni sastojci

  • zec - 1 komad (ako je veći 1/2)
  • krompir - 600 - 700 g
  • stari luk - 1 velika glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • mlečni beli luk - 1 glavica, čenovi
  • paprike - 1 komad crvena + 1 zelena
  • sok od paradajza - 250 ml
  • vegeta - 1 supena kašika
  • nana
  • aleva paprika
  • biber
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite zeca na porcije, pospite solju, alevom paprikom i uljem. Rukama lepo istrljajte meso i dodajte malo bibera i nanu.

Krompir isecite na krupnije komade, luk, papriku i šargarepu - na sitnije komade.

Sve sastojke stavite u đuvečaru i lepo promešaje, nakon toga sipajte sok od paradajza i malo vode.

Ako volite više aroma, pospite sa još začina i dodajte čenove belog luka.

Pecite u umerenoj rerni oko 2 sata, nakon toga, na kraju pecite zeca bez poklopca.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: