Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Teletina»Sušeno meso»Domaći teleći file, pripremljen u soku od kiselog kupusa

Domaći teleći file, pripremljen u soku od kiselog kupusa

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2157k417
Domaći teleći file, pripremljen u soku od kiselog kupusa
Fotografije: Stoyanka Rusenova
2 / 3
17/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
1
"Ne tražite dalje savršeno meze - evo ga kod nas, i već drugi tanjir jedemo"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 5 kg
  • biber
  • aleva paprika
  • čubar
  • sok od kiselog kupusa - 3 - 4 l
* merne jedinice

Način pripreme

Meso naseći na komade, i ukloniti sve žilice i masne delove.

U dubokoj posudi sipati sok od kiselog kupusa, pa ostaviti file da odstoji tri dana.

Nakon trećeg dana file izvaditi i ostaviti ga 5-6 sati u vodi, koju nekoliko puta treba promeniti.

U drugoj posudi sjediniti sve začine, tako da ima najviše aleve paprike.

Teleće meso dobro uvaljati sa svih strana u začine, pa ga okačiti na mestu gde ima promaje.

Imati u vidu da se teleće meso suši brže od svinjskog i pilećeg.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: