Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Gratin»Gratin sa tikvicama i kiselim mlekom

Gratin sa tikvicama i kiselim mlekom

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5075k441
Gratin sa tikvicama i kiselim mlekom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
17/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
3
"Savršeno lagano jelo, odgovarajuće za toplo vreme i gladnike"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada
  • beli luk - 6 - 7 čenova
  • mirođija
  • so
  • brašno - za valjanje
  • kiselo mleko - 400 g
  • jaja - 3 komada
  • sir - 250 g
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo tikvice na krugove. Posolimo ih i ostavljamo na oko 20 minuta da omekšaju.

Uvaljamo svaki kružić tikvice u brašno.

Poređamo tikvice u namazan pleh.

Između krišaka tikvica stavimo čenove belog luka.

Ponovo pospemo uljem i pečemo u ugrejanoj rerni dok ne dobije zlatnu boju.

Posipamo rendanim sirom.

Umutimo jaja sa kiselim mlekom i sitno iseckanom mirođijom.

Prelijemo tikvice i pečemo dok ne dobiju zlatnu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: