Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Fantastične novogodišnje šnicle sa pečurkama iz rerne

Fantastične novogodišnje šnicle sa pečurkama iz rerne

Fantastične novogodišnje šnicle sa pečurkama iz rerne
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
5
"Nemojte čekati drugi poziv, zato što dok se okrenete one će nestati"

Potrebni sastojci

  • šnicle od vrata - 6 komada
  • so - po ukusu
  • biber
  • majčina dušica
  • origano
  • praziluk - 1 komad
  • ulje - 4 supene kašike
  • maslac - 1 supena kašika, puna
  • pečurke - 300 - 350 g, sveže, šampinjoni
  • bujon od pečuraka - 1 komad
  • topla voda - 500 ml
  • brašno - 2 supene kašike
  • ulje - 4 - 5 supenih kašika, za sos
  • aleva paprika - 1 supena kašika, ravna
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo 6 svinjskih šnicli srednje veličine. Posolimo i pobiberimo.

Ugrevamo ulje i maslac, pečemo sa obe strane dok ne dobiju zlatnu boju i poređamo ih u vatrostalnu činiju.

U ugrejanoj masti pržimo iseckan luk dok ne omekša, dodajemo pečurke, očišćene i isečene na kriške. Pospemo solju, biberom, origanom.

Pečurke puštaju vodu, promešamo da omekša i da voda ispari.

Sipamo preko šnicli. Ugrevamo ulje u tiganju i dodajemo brašno da dobije zlatnobraon boju. Dodajemo i alevu papriku, sipamo bujon, rastvoren u toploj vodi i mešamo žicom.

Šnicle prelivamo sosom i posipamo majčinom dušicom. Pečemo na 200 stepeni oko 35-40 minuta dok meso ne bude gotovo, zavisi od debljine.

Šnicle serviramo sa jedinstvenim sosom od pečuraka.

Prijatno i ukusna Nova godina!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: