Način pripreme
Ugrejte mleko i odvojite 100 ml u posudu, dodajte kvasac, jednu kašiku šećera i malo brašna, promešajte i ostavite da se aktivira. Umutite jaja sa šećerom, prvo odvojite jedno žumance za premazivanje, kad pogača nadođe.
Prosejte brašno i zamesite meko testo koje se ne lepi, ostavite ga da nadođe. Oblikujete na sledeći način: jedan veći deo testa razvijete na veliku koru, namažete domaćim slatkom i uvijate u rolat.
Razvijete drugu elipsastu koru, sa strane isečete trakice, stavite rolat u sredinu i počinjete da uplićete trake, prosto ih ukrštate.
Stavljate gotov ispleten rolat u elipsasti pleh i uvijate ivice u S.
Od drugog testa razvučete 2 kore, namažete maslacem i posipate šećerom. Uvijate u rolat i sečete rolnice koje ređate po ivicama pleha.
Ostavljate pogaču da nadođe, nakon toga je namažete žumancem sa malo mleka.
Pečete u ugrejanoj rerni na 170 stepeni dok ne dobije zlatnu boju. Nakon što izvadite, dok je još topla namažite je medom.