Način pripreme
U posudu miksera stavljamo mlako mleko, šećer i kvasac. Sačekamo 2-3 minuta da se kvasac aktivira.
Dodajemo jaja, ulje, kiselo mleko i so. Postepeno dodajte brašno i mesimo dok se testo ne odvoji od ivica posude. Ostavljamo da odstoji 20 minuta.
Podelimo testo na 4 dela i pravimo lopte. Svaku razvučemo u krug i namažemo maslacem, uljem ili mašću, stavljamo krugove jedan na drugi, poslednji ne mažemo.
Stavljamo u centar čašu. Prečnik je po želji. Sečemo testo na 8 približno jednakih delova. Svaki uvijemo dva puta.
Oblikovanu pogaču ostavljamo da nadođe dok se ne udvsotruči.
Namažemo žumancem, pomešanim sa 2-3 supene kašike svežeg mleka.
Posipamo susamom. Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobije zlatnu boju.
b>Izvor: Stela Dojčinova sa Kulinarske mreže.